![]() |
Rottyantás előtt |
![]() | |
Rottyantás közben Rottyantás után, abszolút primitív házi csomagolásban |
A szörp kicsit hosszadalmasabb, főleg azért, mert állnia kell pár órát. Miután az interneten kiderítettem, milyen alapelvek mentén kell elkészíteni, nekiálltam az első saját szörpöm elkészítésének. Az arányok körülbelül így néznek ki:
- 1 rész levendula
- 1 rész víz
- 3 rész cukor, ez lehet fehér vagy barna, én barnát használtam, hogy tartalmasabb legyen a szörp és kevésbé édes, de ahogy a többi képet elnéztem az interneten, a színére is jó hatással volt
- Citrom- vagy lime leve és héja, ízlés szerint. Az általam használt mennyiség nagyjából egy lime egy maréknyi levendula virághoz.
A cukrot, vizet és a lime levét és héját felraktam a tűzre, majd addig forraltam amíg a cukor teljesen el nem olvadt. Hozzáadtam a levendulavirágot, elzártam a tűzhelyet, letakartam egy konyharuhával és így tettem rá a fedőt, majd pihentettem 2 órán keresztül (akár 24 órán át is lehet, de a szaga alapján ez is bőven elég volt neki). Leszűrtem, újra felforraltam és egy átmosott szörpös üvegbe öntöttem. Betakartam újságpapírral és konyharuhával (közismertebb nevén ez a száraz dunszt).
![]() |
A kész szörp 12,76 fokkal elforgatott képe |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése